Hi blind person and screen reader. Go to sitemenu or content

ARRANGEMENT

Start 4. jun 2019 13:00
Slutt 4. jun 2019 15:30
Sted TBA


Connect Springbrett 04. juni i Bergen for sjokoladeprodusenten Fjåk

 

Fjåk vil sette Norge på verdenskartet over kvalitetssjokolade.
 
Fjåk er en sjokoladefabrikk i Hardanger som lager ekte sjokolade, selskapet er den første "Bean to bar" produsenten i Norge.
Kakaobønnenes smak varierer fra sesong til sesong og opprinnelse land.Interessen for variasjonene er økende både nasjonalt og internasjonalt, engasjementet kan sammenlignes med lidenskapen for kaffe og øl.
 
Virksomhetsbeskrivelse
Selskapet Fjåk ble stiftet i 2017 og lager håndverksmessig sjokolade fra bunnen av, med utgangspunkt i rå kakaobønner fra spesielt utvalgte opprinnelser. Selskapet har vunnet flere internasjonale priser (19 stk.) og er kjent for sine nordiske smaker.
 
Teamet
Selskapet består av gründerne; Siv Hereid (kokk) og Agurtxane Concellon (fotograf og designer). Begge er opptatt av kvalitet, design og smak.
 
Produksjon
Selskapet har akkurat flyttet inn i nye produksjonslokaler i Eidfjord. Kakaobønnene importeres, deretter testes hvert parti for å finne frem til hvor lenge bønnene skal kvernes, ristes og lagres.
Målsetningen er å sette opp en ny effektiv produksjon linje for å øke inntjeningen på de ulike produktene.
 
Marked og kunder
Totalmarkedet er voksende både nasjonalt og internasjonalt. I dag selges Fjåk sjokolade i mer enn 50 butikker i Norge og er representert i 6 ulik land. USA står på trappene med ny forhandler i 2019. Det er også en økt interesse av kvalitet sjokolade i Asia, noe som gjør dette til neste satsingsområdet for Fjåk,
 
Ambisjoner, pris og konkurranse
Selskapets ambisjon er å utvikle en bedrift som har en sterk konkurranseposisjon og store markedsandeler i det globale markedet knyttet til bean-to-bar craft origin chocolate.
I første omgang vil fokus være å få nye Norske og internasjonale forhandlere, men selskapet ønsker også økt direkte salg via nettbutikk. Det er mange internasjonale konkurrenter, men likt med mikrobryggeriene er det ingen som dominerer markedet. I Norge er det en mindre konkurrent.
 
Forventninger til Springbrett
Selskapet ønsker råd og innspill på effektiv produksjonslinje, vekst-strategi, internasjonalisering og mulige strategiske samarbeidspartnere.
 
Ønskede kvalifikasjoner /erfaring:
 

 

 


 


Region: Connect Vest
Telefon: 41488250
Epost: hege.elvestad@connectnorge.org.