Hi blind person and screen reader. Go to sitemenu or content

ARRANGEMENT

Start 28. aug 2019 13:00
Slutt 28. aug 2019 15:30
Sted Acapo


Connect Springbrett i Bergen for Zsock

Nytt produkt som lindrer rastløse ben

Restless legs syndrome rammer mange mennesker og medfører symptomer som ubehagelig kribling i leggene og trang til å bevege beina. De fleste får søvnvasker som følge av plagene. Det er få behandlingsmåter utenom tung medikamentell behandling. Zsock er et nytt produkt som lindrer symptomene.

Virksomhetsbeskrivelse

Zsock har utviklet et ergonomisk produkt som enkelt festet til leggen. Produktet påfører vibrasjoner slik at blodsirkulasjonen økes og ubehaget med rastløse ben forsvinner. Produktet er svært enkelt i bruk. Brukertestene har gitt meget gode resultater. Gjennom flere runder med testing har de kommet frem til et produkt som både er funksjonelt og ser bra ut. De har laget et design som er stilig og komfortabelt og som passer til alle aldersgrupper. Oppfinnelsen og teknologien er patentsøkt. Prototypen skal snart settes i produksjon og produktet skal lanseres på markedet innen kort tid.

Teamet

Gründer har erfaring med å utvikle produkter og drive business tidligere og har etablert et godt team som har sterk motivasjon, driv og fremdrift. Han har brukt anerkjent designbyrå og lagt vekt på funksjonalitet og design i utviklingen av produktet.

Marked og Kunder

Man estimerer at det er rundt 400 millioner mennesker som er rammet av Restless legs syndrome på verdensbasis. For de som er rammet av dette, betyr det blant annet ubehag og søvnløse netter. Selskapet ser på Skandinavia, Europa, USA og Canada som viktige markeder der det antas at mer enn 10% av befolkningen har problemet. Produktet til selskapet gir brukerne mulighet til enkel egenbehandling og redusert bruk av medikamenter.

Konkurrenter

Markedet for behandling av rastløse ben har liten konkurranse. I dag er det hovedsakelig medikamentell behandling som gis i tillegg til råd om bevegelse eller strekking.

Ambisjoner

Selskapet har store ambisjoner og har lagt opp til en offensiv satsing fremover. De er i en kapitalinnhentingsfase nå og vil hente inn rundt 2 mill NOK for å gå til markedet. I budsjettet estimerer de et driftsresultat på 20 mill NOK før skatt i 2021.

Utfordringer

Den viktigste utfordringen på kort sikt er å hente inn nødvendig kapital og nå markedet på en effektiv måte. Direkte distribusjon gjennom egen nettside og samarbeidspartnere vil gi kundene den beste prisen og selskapet god lønnsomhet. Det er derfor viktig å bygge opp en troverdig og god merkevare og gjøre produktet kjent i markedet.

Forventninger til Springbrett

Selskapet har prototypen klar og har gjennomført omfattende testing på brukere. De har også lagt vekt på en brukervennlig og fin design som passer for alle aldersgrupper. De skal nå produsere og selge produktet i markedet og ønsker tilbakemelding på hvordan de kan kommunisere og nå markedet på en effektiv og god måte. De ønsker også tilbakemelding på strategien generelt og hvordan de skal lykkes fremover nasjonalt og globalt.

Ønskede kvalifikasjoner /erfaring:Region: Connect Vest
Telefon: 95188030
Epost: mona.biering@connectnorge.org.