Hi blind person and screen reader. Go to sitemenu or content

ARRANGEMENT

Start 21. feb 2019 08:30
Slutt 21. feb 2019 12:30
Sted Sparebanken Vest


De små løfter de store


Samarbeid mellom gründerselskaper og etablerte industriselskaper gir resultater og verdi for begge parter. Kom og hør hvordan BKK og BIR skaper nye, grønne produkter med en djerv satsing på gründere.
      

Møt:


Er du nysgjerrig på hva «elektrifisering» egentlig innebærer? Eller på hva «sirkulærøkonomi» betyr i praksis? Vi gir deg svarene og viser at koblinger mellom gründerselskaper og etablerte bedrifter gir resultater, også i offentlig sektor.

Mer enn bare kraft og boss

På årets Connect Grønn Verdiskapning-konferanse møter du ildsjeler i ulike posisjoner, som alle brenner for fornybararbeidet. I Bergensregionen har vi to spennende interkommunale bedrifter som har tatt viktige føringer i fornybararbeidet. BKK skal ikke lenger kun levere strøm til bedrifter og husholdninger, men også grønne løsninger for skip, tungtransport, oppdrettsanlegg og fly. BIR skal ikke bare ta hånd om avfallet ditt, men også redusere CO2-utslipp i tillegg til å bidra til nye produkter av all mat som blir kastet.

Ser muligheter i gründersamarbeid

BKK og BIR satser djervt, og hvordan de gjør det bør pirre nysgjerrigheten både i offentlig og privat sektor. Vi er stolte over å ha med oss to fremoverlente interkommunale industribedrifter som det siste året har involvert seg aktivt i noen av de tøffeste gründerselskapene i regionen og som samarbeider med tidligfaseinvestorer blant annet i Connect BAN Bergen.

Sammen med drivende dyktige, grønne gründere og modige offentlige industribedrifter gir vi bærekraftbegrepet innhold. Kom og hør om de spennende resultatene av gründersamarbeid!

Konferansen er gratis. Meld deg på nå.

Agenda

08.30 Registrering og lett servering
09.00 Velkommen til konferansen «Elektrifisering og sirkulærøkonomi - to viktige fornybarskritt
- Eksempler fra energi- og avfallssektorene»
09.10 Sparebanken Vest
09.35 Jannicke Hilland; «Vi elektrifiserer Norge - klimaansvar og lønnsom forretning»
10.00 Hanne Wetland; «Sirkulærøkonomi som metode - Hvordan få med alle i diskusjonen og arbeidet»
10.25 Steinar Nævdal; «Sirkulærøkonomi i praksis – hva skal til?»
10.40 Pause og standsbesøk
11.00 Dag Skansen; «Hvordan kan etablert industri kobles opp mot tidligfase- og vekstbedrifter?»
11.25 Selskapspresentasjoner; Invertapro, Bergen Carbon Solutions 
12.00 Avslutning - Lunsj og standsbesøk


Presenterende selskaper

Bergen Carbon Solutions  
produserer karbon-nanofiber fra CO2 gjennom en ny og banebrytende metode. Bergen Carbon Solutions har nettopp inngått et samarbeid med BIR der det skal forsøkes å bruke CO2 direkte fra utslippsgass i forbrenningsanlegget ved BIR Rådalen.

Invertapro  
Insektprotein - lokalt, bærekraftig, lønnsomt. Sirkulærøkonomi i praksis!
Selskapets visjon er kortreist, bærekraftig og automatisert produksjon av insektprotein. Første bedrift på markedet med norskprodusert insektprodukt for humant konsum. Fremover ønsker selskapet å skalere produksjonen ved å bygge en automatisert insektfabrikk som kan levere insektprodukter til oppdrett, mat og plantegjødselmarkeder. Selskapet er på utkikk etter finansiell/industriell partner(e) samt framtidsrettede kunder som vil være med på videreutvikling og realisering av bærekraftig insektprotein-produksjon i Norge. 

 

Connect Grønn Verdiskapning arrangeres i samarbeid med:

 

   


Region: Connect Vest
Telefon: 97553398
Epost: stale.stormark@connectnorge.org.