Hi blind person and screen reader. Go to sitemenu or content

ARRANGEMENT

Start 4. mai 2017 13:00
Slutt 4. mai 2017 15:30
Sted Capgemini

Connect Springbrett® 4. mai i Bergen - Nettsalg av kosmetikk

 

Springbrettet er en del av "Connect Vekst"
- et kompetanseprogram for små og mellomstore bedrifter.


Virksomhetsbeskrivelse:
Den unge Bergens-bedriften har hatt ekstrem vekst med nettsalg av kosmetikk - nå ønsker de å erobre verden. Måten de har jobbet på ønsker de å ta internasjonalt.

I tillegg til å selge kjente merkevarer har selskapet et eget varemerke. Omsetning i 2016 var 25 mill. I de to siste årene har salget av ett av selskapets eget varemerke eksplodert.

Omsetningen av Vippeserum utgjør nå ca. 70% av den totale omsetningen og 95% av overskuddet. Vipperserumet er i dag kun solgt i Norge og er blitt en klar markedsleder med over 80% markedsandel.
Vi estimerer en omsetning på 55 mill i 2017.

På grunn av populariteten i Norge, og vurdering av mulighetene i utlandet, bedriften å ta produktet ut i verden (spesielt Europa). Salgsformelen vi de benyttet for å lykkes i Norge er “en aktiv dialog på FB med brukere” og utstrakt bruk av kundebilder fra vanlige damer som har benyttet produktet i 3-6 måneder.

Vippeserum er et relativt nytt produkt som benytter oljer og vekststimulerende midler. Det er i dag 20-30 ulike blandinger i salg ute i verden. Ute i verden er det ofte rene ‘salgsselskaper’ som dominerer. Det er ingen store anerkjente internasjonale kosmetikk-aktører som selger vippeserum.

Selskapet mener at ‘salgsformelen” som er benyttet i Norge kan overføres til andre land. De søker nå hjelp med å vurdere hele internasjonaliseringsprosessen .

Produktet er produsert i Tyskland, men bedriften har rettigheter til formelen. Serumet er ikke patentbeskyttet, og det er vanskelig å få en fordel ved å beskytte varemerket eller formelen. Produktet finner stadig nye bruksområder (bryn, hår) og potensialet er enormt.

Selskapet har i dag god likviditet og kontantbeholdning, så de ser ikke for seg at det er behov for ekstern kapital med mindre selskapet skal satse mer enn 10 m.

Forventninger til Springbrett:
Selskapet ønsker tilbakemeldinger på vekststrategi og internasjonalisering.

Ønskede kvalifikasjoner til ressurspersoner:

 


Region: Connect Vest
Telefon: 91722005
Epost: anita.mannes@connectnorge.org.