Hi blind person and screen reader. Go to sitemenu or content

Adventure Travel - en ny tankegang innenfor reiseliv

Adventure Travel - en ny tankegang innenfor reiseliv

Publisert:

Flere og flere reisende ønsker å oppleve verden utenom de vanlige turistattraksjonene og uten å bli tatt av turiststrømmen. "Adventure travel" er en type nisje innenfor reiseliv, hvor en ønsker å utfordre seg selv, gjerne gjennom fysisk aktivitet og å komme tettere på lokalbefolkningen.

Forrige uke gikk Norsk Opplevelsekonferanse av Staben i Lofoten. Konferansen er en viktig møteplass for Norske opplevelsebedrifter, og her var blant annet et av våre Connect selskaper tilstede, Bergen Base Camp med gründer Anne Grunn Rosvold. Anne forteller at "Adventure travel" stadig øker i markedet og er noe deres kunder er opptatt av.

De ønsker å reise i mindre grupper eller alene, ønsker en nærhet til lokalbefolkning, natur og kultur, og er absolutt ikke interessert i å havne i turiststrømmen.

Videre forteller hun at mat og drikke er minst like viktig som selve aktiviteten, og at de arrangerer turer for sine kunder slik at de har mulighet til å reise utenom turiststrømmen. De arrangerer blant annet turer ved hjelp av en selvguidet app, slik at kunden selv kan være reiseleder og dette er også økonomibesparende.

Connect Vest holdt Springbrett for Bergen Base Camp i 2015, hvor bedriften fikk innspill på hvordan de skulle utvikle seg videre. Vi gleder oss til å se den videre fremgangen til bedriften!

Les mer om samarbeidet HER.

Kilde: nhoreiseliv.no