Hi blind person and screen reader. Go to sitemenu or content

Digital stålkontroll på treningen

Digital stålkontroll på treningen

Publisert:

Nå kan profesjonelle trenere slutte å dra seg i håret av fortvilelse. Glem treningsprogrammer i Excel og Word, unøyaktige treningsdagbøker og ti løse ark med uforståelige kråketær av noen notater. Altina samler hele treningshverdagen i ett system.

Altina presenterer seg på Connect Investorforum i Bergen 27. oktober. Meld deg på her!

- Det finnes ingen gode løsninger for de som jobber seriøst med trening. Selv profesjonelle trenere går fortsatt rundt med penn og papir og har treningsprogrammene i Excel, forteller Altina-gründer Trine Almenningen.
Det er hun i ferd med å forandre. I disse dager lanseres treningsplattformen Altina, en løsning som gir både trenere og utøvere komplett oversikt over hele treningsopplegget.

Bakgrunn som dataingeniør
Idéen sprang fram fra egen erfaring som trener for juniorer i friidrett på nasjonalt nivå gjennom 12 år.
- Vi sleit med å holde orden på treningsprogrammene, treningsdagbøkene og progresjonen til hver enkelt utøver, forklarer Almenningen.
Med sin bakgrunn som dataingeniør gikk hun løs på utfordringen og så snart at løsningen hun jobbet med ville fungere innenfor alle idretter. I 2014 sa hun opp fast jobb og kastet seg på fulltid ut i gründerhverdagen.


Altina-gründer Trine Almenningen

Alt logges på samme sted
I Altina planlegger trenere kommende treningsøkter, mens utøverne får enkel tilgang til all informasjon i en app med samme navn. Alle økter og testresultater logges på samme sted, man kan enkelt se progresjon og formutvikling og registrere eventuelle skader.
- Med et slikt system får både trener og utøver full kontroll og man unngår for eksempel at det legges to tunge økter etter hverandre, forklarer Almenningen.
En utøver kan ha flere trenere, med Altina får hele teamet bedre oversikt over det totale treningsopplegget.
- Vi skal være spesielt sterke på testing, analyse og kommunikasjon mellom trener og utøver, sier Almenningen.

Testet av landets beste trenere
De siste månedene har en pilot blitt testet av flere av landets beste trenere og høstet lovord. Hør mer om lanseringen av Altina og planene for å ta det internasjonale markedet på Connect Investorforum i Bergen 27. oktober.

Kun 60 plasser – meld deg på nå!