Hi blind person and screen reader. Go to sitemenu or content

Investornettverket vokser - er blitt blant landets største!

Investornettverket vokser - er blitt blant landets største!

Publisert:

I Bergen er det et aktivt grundermiljø samt mange dyktige erfarne tidligfaseinvestorer. Connect BAN Bergen har allerede vist seg som et handlekraftig investornettverk.

- Connect BAN Bergen skal bli Norges ledende investornettverk for tidligfaseinvesteringer. Målet vårt er å skaffe flere investorer kvalitetssikrede gründercase, forteller BAN Manager Ståle Stormark!

Bred erfaring i nettverket  - Connect BAN Bergen er i dag en egen, selvstendig organisasjon med eget styre. Connect Vest ivaretar sekretariatsfunksjonen for nettverket og sørger for en god dealflow med kvalitetssikrede gründercaser. Nettverket har 40 medlemmer som til sammen blant annet har bred bransjekunnskap og erfaring som både seriegründere og toppledere i næringslivet. Det er noe av suksessen bak nettverket. Investeringene handler ikke bare om penger. Tidligfaseselskapet blir tilført kompetent kapital ved at investorene samarbeider om oppfølging.

Mer kapital i flere selskaper - Nettverket har allerede hatt stor betydning for tidligfaseselskaper i Hordaland, men nå ønsker de å kunne løfte flere spennende caser.

- Nettverket ønsker å gå inn med mer kapital i flere selskaper for å bidra til ytterligere vekst, utvikling og arbeidsplasser, sier Ståle Stormark. Derfor har de også bestemt seg for å utvide nettverket betydelig.

- Hos oss får investorene gode investeringsmuligheter. Vi har bygd opp et handlekraftig nettverk som allerede har gjort flere vellykkede investeringer, legger Stormark til.

Matkasse for kjæledyr  - En av disse er Dyrekassen, et selskap som leverer matkasser for kjæledyrene dine hjem på døren. Dyrekassen fikk sin første investering i Connect BAN Bergen for to år siden, og har seinere hatt en emisjon der enda flere investorer fra nettverket gikk inn med kapital. En av investorene sitter som styreleder. Omsetningen har økt betydelig i 2018. 

Se høydepunktene når de skjer - Et annet case som er på vei til himmels er mobil-TV-konseptet Lavo. Lavo har allerede hatt en lang, spennende reise og ble nå notert på Merkur Marked på Oslo Børs. Selskapets konsept er blant annet direktesending av sportsnyheter der du får varsel på mobilen i det høydepunktene skjer. Fire BAN-investorer har vært med fra starten, mens til sammen 20 kjøpte seg inn i en andre emisjon. 

Må ha nettverk i ryggen - Hvis du ønsker å investere i startups må du ha et nettverk og et system som du er en del av. Som enkeltstående investor blir du liten og tar mye større risiko enn vi i Connect BAN Bergen gjør som et felleskap, forklarer Stormark. 

Samarbeid for å sikre dealflow - For å sikre en god dealflow etter hvert som nettverket blir større, samarbeider Connect Vest og Connect BAN Bergen med partnere i grundermiljøet som blant annet Innovasjon Norge, BTO, Tripod, Bergen Works m.fl. .

Dette er også en unik mulighet til å ta samfunnsansvar. Sammen skal vi skape framtidens innovative næringsliv på Vestlandet, sier Ståle Stormark