Hi blind person and screen reader. Go to sitemenu or content

Operativsystemenes babelfisk er snart her

Operativsystemenes babelfisk er snart her

Publisert:

Friends Software Labs nærmer seg med stormskritt lansering for sin nye programvare Friends Unifying Platform.

Friends Unifying Platform er et operativsystem som bygger på sky-teknologi og som vil gjøre programmer du allerede benytter deg av kompatibel med alle typer plattformer og operativsystemer, - en slags babelfisk for datakomponenter.

- Forenklet kan du si at vi har laget en sky-teknologi som bygger oppå andre operativsystemer så de blir oppgradert til å kjøre i skyen, forteller sjefsarkitekt i Friends Software Labs, Hogne Titlestad. – Det kan ses som et desentralisert operativsystem som har alle systemkrav som treng i skyen (et felles ressursområde på internett, som du kan benytte uansett hvor du befinner deg, journ.anm).

Selskapet har eksistert i noen år og har blant annet vært innom investorforumet til Connect i Rogaland. Nylig hadde de en presentasjon av produktet for sine investorer og samarbeidspartnere, som et ledd i ferdigstillingen av det produktet som skal lanseres i slutten av 2017.

- Vi planlegger å lansere programvaren globalt allerede i 2018. Det blir både en Open Source-versjon og en kommersiell versjon for de som har behov for det, forteller Titlestad.

Du kan lese mer om Friends Unifying Platform her.