Hi blind person and screen reader. Go to sitemenu or content

Lavo på børs

Lavo på børs

Publisert:

Connect BAN Bergen nådde en viktig milepæl i går da gründer Tom Roger Sokki ringte med børsbjella. Mobil-tv-selskapet Lavo er tatt opp på juniorbørsen Merkur Market. 

-Dette er en stor dag for Lavo og en stor dag for oss i Connect, sier Dag Skansen, styreleder i Connect BAN Bergen.

 

Fra gründer til børs

Lavo har allerede hatt en rask, spennende reise sammen med Connect. Selskapet hadde blant annet et produkt i forbindelse med realityserien Paradise Hotel, der seerne kunne følge livet på innsiden fra deltagernes mobiltelefoner. Det siste konseptet Lavo nå lanserer er direktesending av sportsnyheter der du får varselpå mobilen i det høydepunktene skjer. Fire BAN-investorer har vært med fra starten. Disse har investert i en runde nummer 2, mens til sammen 20 kjøpte seg inn i en tredje emisjon. Tidligere i år gikk også detLondon-baserte investeringsfondet Alpha Blue Ocean inn med 60 millioner kroner. Nå venter alle spent på hvordan handelen på Merkur Market går.

 

20 gründere, 30 millioner, 40 medlemmer

 

Connect Vest etablerte englenettverket Connect BAN Bergen i juni 2015. Tre år seinere har nettverket 40 medlemmer som til sammen har investert 30 millioner kroner i 20 ulike startups på Vestlandet. For noen peker pilen rett til værs.

-Connect BAN Bergen skal bli Norges ledende investornettverk for tidligfaseinvesteringer, sier BAN-manager i Connect Vest, Ståle Stormark.

 

Nettverket har allerede hatt stor betydning for tidligfaseselskaper i Hordaland, men nå ønsker de å kunne løfte flere spennende caser og bidra til utvikling og arbeidsplasser. Investorene har bred bransjekunnskap og erfaring som både seriegründere og toppledere i næringslivet.

-Dette er noe av suksessen bak nettverket. Investeringene handler ikke bare om penger. Tidligfaseselskapene blir tilført kompetent kapital ved at investorene samarbeider om oppfølging, forklarer Stormark.

Første exit

Lavo forventes å bli en av de store suksesshistoriene i Connect BAN Bergen og er nettverkets første exit-historie. Internasjonale undersøkelser fra UK, Finland og USA viser at engleinvesteringer i snitt gir henholdsvis 22, 25 og 27 prosent årlig avkastning. Å investere i startups er i vinden, men styreleder i Connect BAN Bergen, Dag Skansen, presiserer at det er helt vesentlig å ha et nettverk i ryggen.

- Som enkeltstående investor blir du liten og tar mye større risiko enn vi i Connect BAN Bergen gjør som et felleskap, forklarer han. Siden vi opererer i felleskap, men investerer hver for oss, har vi en meget bred kunnskapsbase å trekke på fra nettverket. Det styrker evnen til å plukke vinnere og å bidra med en svært viktig humankapital til de selskapene vi investerer i, sier Skansen.

Tidligfaseinvesteringer er uansett risikosport, men høy risiko gir mulighet for høy avkastning. 20 BAN-investorer har vært viktige for å løfte Lavo fra en gründeridé til det mobil-tv-selskapet det er i dag. Nå følger de spent med på selskapets utvikling på Merkur Market.