Hi blind person and screen reader. Go to sitemenu or content

Minispringbrett som eksamen på innovasjonsstudiet

Minispringbrett som eksamen på innovasjonsstudiet

Publisert:

Masterstudentene i innovasjon ved Høgskulen på Vestlandet får jobbe med gründerbedrifter eller andre innovasjonsprosjekter i praksis. Eksamen blir gjennomført som et minispringbrett i regi av Connect Vest. Dette er en del av vårt spennende samarbeid med Mohnsenteret og HVL.

Mohnsenteret har to masterstudier i innovasjon. Innovasjon og entreprenørskap, som retter seg mot studenter med realfaglig bakgrunn, og innovasjon og ledelse, som har et mer økonomisk og samfunnsfaglig fokus. Connect Vest var involvert i praksiskurset i begge studiene i fjor, og vi fortsetter det interessante samarbeidet i år.

 
Inger Beate Pettersen, førsteamanuensis ved Mohnsenteret.

Connect Vest kobler mentor fra næringslivet

I praksiskurset jobber innovasjonsstudentene med konkrete problemstillinger i en eksisterende gründerbedrift eller et annet innovasjonsprosjekt. En gruppe på 3-5 studenter jobber sammen for å finne løsninger på ekte problemer. Med seg på laget får de en mentor fra bedriften de jobber for, en intern mentor fra Høgskolen og en ekstern mentor fra næringslivet som Connect Vest kobler på. Disse tre står til disposisjon for studentene i løpet av praksiskurset, men studentene velger selv i hvor stor grad de ønsker å involvere mentorene.

Første fot i bakken for studentene

Første milepæl for årets studenter ble gjennomført i forrige uke. Da presenterte studentene arbeidet sitt så langt og fikk innspill, kommentarer og spørsmål fra både interne og eksterne mentorer og Connect Vest. Studentene jobber i år blant annet med gründerselskaper som Greenstat, Leieting.no og Silence, men også innovasjonsprosjekter som "Smart Omsorg" i Bergen kommune er med i praksiskurset.


Første milepæl: Årets innovasjonsstudenter presenterer prosjektene sine for mentorer og Connect Vest.

Interessant samarbeid med Mohnsenteret

Om en måned rigger vi til mini-Springbrett, og setter sammen panelet slik vi pleier å gjøre i ordinære Springbrett. Mini-Springbrettene blir gjennomført på vanlig måte med en presentasjon fra studentene og tilbakemeldinger og råd fra panelet. Et Springbrett er vanligvis en intens opplevelse for de som presenterer. Det er inget unntak denne dagen, særlig fordi dette er studentenes eksamen i praksiskurset. 

- Det ble en svært vellykket dag i fjor, og vi gleder oss til å gjennomføre nye mini-Springbrett i år. Med de engasjerte studentene vi møtte i forrige uke og de spennende prosjektene som ble presentert der, er jeg sikker på at årets Springbrett-eksamener blir en fantastisk opplevelse både for studentene og panelet. 

Det sier Hege Elvestad, daglig leder i Connect Vest, og legger til:
- Vi er svært glade for det samarbeidet vi har med Mohnsenteret og Høgskulen på Vestlandet. Det er både givende og interessant.

Her kan du lese mer om Mohnsenteret og masterstudiene i innovasjon.