Hi blind person and screen reader. Go to sitemenu or content

Podbike suser videre

Podbike suser videre

Publisert:

Podbike AS i Sandnes har travle dager. Selskapet jobber hardt for å få klar de to første prototypene av sykkelen til første uka i mars 2017. - Vi gleder oss til å kunne vise frem de to prototypene i mars og april på planlagte teknologi-konferanser og sykkelutstillinger i inn- og utland, forteller administrerende direktør og med-gründer, Anne-Lise Heggland.

Våren 2016 deltok Podbike AS på Innovasjon Norge sin Business Bootcamp og i april fikk selskapet tildelt Springbrett og mentor via Connect. Med seg på laget har Anne-Lise Heggland også gründer og ansvarlig for forskning og utvikling, Per Hassel Sørensen.
Første kvartal av 2017 står selskapet foran betydelig vekst og utvidelse av staben.
- Vi har ikke ansatt noen ennå, men vil trenge snarlig utvidelse av teamet, både innen teknisk, marked og salg. Frem til i dag har vi leid inn ingeniørtjenester til prosjektet på timebasis, hovedsakelig kompetanse innen mekanisk design, programvareutvikling og elektronikk. I tillegg har vi til nå leid inn konsulenttjenester innen profilering og markedsføring.

Podbike® er et personlig kjøretøy for fremtiden. Dette er en el-sykkel med fire hjul, værbeskyttelse og plass til en voksen og ett barn i en kupé med luftfilter. Kjøretøyet fyller gapet mellom sykkel og bil ved å tilby en sikker, bærekraftig og praktisk persontransport. Podbike® er et billigere og mer miljøvennlig alternativ til biler.
- Vi har siden 1.oktober i fjor mottatt over 200 forhåndsreservasjoner, hvorav 20% er fra Norge, 15% Norden og Europa forøvrig, 55% fra US og Canada og 10% fra resten av verden, forteller Heggland.

- Dette er kun bestillinger fra personkunder, og vi synes denne responsen er utrolig gøy og motiverende. Vi tolker det som en god validering av produktet at det er så mange som vil reservere seg en Podbike® allerede før vi har ferdig en prototype.
Hjemmesiden til Podbike® er foreløpig kun på engelsk, derfor er også majoriteten av henvendelser fra engelsktalende land. I løpet av våren planlegger de å få laget en tysk versjon av hjemmesiden, og etterhvert en spansk og/eller fransk versjon.
I tillegg til forhåndsreservasjoner har selskapet opparbeidet seg en god database med kontakter og potensielle kunder, totalt rundt 1000 kontaktpunkt.
- Dette er personer fra hele verden som har kontaktet oss det siste året med sine spørsmål. Vi har prøvd å besvare alle henvendelser og disse vil bli fulgt opp med oppdatert informasjon fremover i prosjektet, lover Heggland.

Podbike® har fra starten av vakt stor oppmerksomhet blant investorer og andre interesserte. Blant annet kom de i 2016 helt til mållinja i Petter Stordalens konkurranse hvor han ville gi én million kroner til den beste forretningsideen i landet.
- Vår mentor fra Connect og Innovasjon Norge har tilført teamet nødvendig hjelp og kompetanse. Blant annet innen strategisk markedsføring og hvordan vi best skal kommunisere vårt produkt og forretningsidé. Det er for tiden mange parallelle "løp" i bedriften og det er mye man ønsker å få gjort. Mentor har hjulpet oss med å sette oppgavene i system og i prioritert rekkefølge. I tillegg har jeg som daglig leder ofte hatt behov for å sparre med noen på de mange utfordringene man kan ha som gründer. Rett og slett det å ha noen å dele litt frustrasjon med og få gode råd og innspill på dette, sier Sandnes-gründeren.
Connect kommer tilbake med flere spennende oppdateringer på Podbike® utover våren.

Små bilder: Med-gründer og daglig leder Anne-Lise Heggland og gründer og R&D Manager Per Hassel Sørensen