Hi blind person and screen reader. Go to sitemenu or content

Stavanger-gründere satser på de britiske øyer

Stavanger-gründere satser på de britiske øyer

Publisert:

UBmarked er et verktøy som skal hjelpe unge gründere i ungdoms- og studentbedrifter med online markedsføring, profilering og e-handel. Nå tar de unge gründerne i Future Spark AS selv steget ut i den store verden.

- Det er helt fantastisk å ha skapt noe fra bunnen av. Det å ha muligheten til å forme eget liv og påvirke andre sitt til det bedre er virkelig en god følelse, sier daglig leder og gründer Jack Pegrum-Haram. Etter sju måneders forhandlinger skal han og med-gründer Daniel Eikehaugen Solbakk levere en pilot av produktet sitt til Young Enterprise UK i månedsskiftet februar/mars.

Hjelper framtidens gründere

Det betyr at så mange som 32.000 elever og omtrent 2.000 ungdomsbedrifter i segmentet Young Enterprise UK vil ta i bruk plattformen fra sommer av om piloten er en suksess. - At produktet vårt endelig blir internasjonalt etter mange måneder med hardt arbeid mot den fronten, er herlig, sier Pegrum-Haram.

Plattformen UBmarked har vært under utvikling i snart to år. Den er rettet mot nasjonale og internasjonale ungdomsbedrifter (UB) og studentbedrifter (SB), og er et verktøy som hjelper fremtidens unge gründere i online markedsføring, profilering og e-handel, med samlingsforum tilpasset den tjenesten det enkelte selskapet leverer.

- Vi startet med å gjøre plattformen tilgjengelig som pilot for aktuelle brukere i Rogaland, - den kan du finne på UBmarked.no akkurat nå. I løpet av ett til to år skal den forhåpentligvis være på plass og i bruk over hele Norge, forteller Pegrum-Haram.

Uvurderlig hjelp fra mentorene

De to unge gründerne fra Stavanger deltok på Connect Springbrett® i oktober 2016. - Vi har fått uvurderlig hjelp fra vår nye mentor Andreas Heskestad, som vi fikk tildelt av Innovasjon Norge og koblet gjennom Connect. Vi fikk også svært mange gode tips fra alle de øvrige deltakerne på springbrettet som gav oss fornyet håp og mot til å stå på videre. Vi fikk troen på at det vi gjør kan få positiv effekt for tusener av elever verden over.

- Våre tre mentorer har hjulpet oss gjennom tykt å tynt. I tillegg til Andreas Heskestad fra Greater Stavanger, har også Mirjam Engelsvold fra MindUp og Hans Kristian Haram fra Shortsea Services vært uvurderlig for vår fremgang. Vi er takknemlige over for SpareBank1 SR Bank for at de lot oss sitte i deres gründerhus og for vår inkubatorperiode på Ipark, understreker Pegrum-Haram.

Skaper flere arbeidsplasser

Det er i dag 465.682 elever og studenter som driver student- og ungdomsbedrifter gjennom lignende organisasjoner som Ungt Entreprenørskap. Det eksisterer ingen tilsvarende tilbud for digitalisering, profilering, nettsalg og samlingsforum som UBmarked.

De unge Stavanger-guttene ser derfor et stort potensiale. Foreløpig er det bare de to gründerne selv som er fulltidsansatte i Future Spark. Nå planlegger de å utvide staben opp til sju ansatte, mens de tar virksomheten videre til Fennoskandia, som inkluderer den skandinaviske halvøya, Finland, Kolahalvøya og Karelen.