Hi blind person and screen reader. Go to sitemenu or content

Vellykket eksamensdag med minispringbrett

Vellykket eksamensdag med minispringbrett

Publisert:

10 minispringbrett på 6 timer. Torsdag var Connect Vest med på å arrangere eksamen for masterstudentene i innovasjon ved Høgskulen på Vestlandet. 

For andre år på rad får masterstudentene i innovasjon ved Høgskulen på Vestlandet jobbe med konkrete problemstillinger i en eksisterende gründerbedrift eller et annet innovasjonsprosjekt.

Løser ekte problemer

En gruppe på 3-5 studenter jobber sammen for å finne løsninger på ekte problemer. Høstens studenter har blant annet jobbet med gründerselskaper som Greenstat, Leieting.no og Silence, men også innovasjonsprosjekter som "Smart Omsorg" i Bergen kommune.

Med seg på laget får innovasjonsstudentene en mentor fra bedriften de jobber for, en intern mentor fra Høgskolen og en ekstern mentor fra næringslivet som Connect Vest kobler på. Disse tre står til disposisjon for studentene i løpet av praksiskurset, men studentene velger selv i hvor stor grad de ønsker å involvere mentorene.


Inger Beate Pettersen, førsteamanuensis ved Mohnsenteret.

Eksamen foran ekspertpanel

Eksamen blir gjennomført som et minispringbrett i regi av Connect Vest. Dette er en del av vårt spennende samarbeid med Mohnsenteret og HVL. Minispringbrettene blir gjennomført på vanlig måte med en presentasjon fra studentene og tilbakemeldinger fra et ekspertpanel.

 

Vi møtte fantastisk flinke studenter som har lært mye om innovasjon og teamarbeid i løpet av dette praksiskurset. Det ble en intens dag for alle, men utrolig gøy og givende.

Hege Elvestad, daglig leder i Connect Vest


Studentene presenterte sine prosjekter foran et ekspertpanel fra næringslivet.

Gode tilbakemeldinger

Et Springbrett er vanligvis en intens opplevelse for de som presenterer. Det ble inget unntak i går. Ledere fra flere bedrifter stilte og engasjementet var stort. I et av casene ble det avtalt møter i ettertid for å gå videre med arbeidet studentene har påbegynt. Studentene bak to av minispringbrettene kunne feire en A i går. Ekspertene i panelet var generelt svært imponerte. ”Dette kunne dere solgt til næringslivet”, var en av kommentarene studentene fikk med seg ut fra eksamen. Et oppmuntrende klapp på ryggen for de som står på trappene til arbeidslivet.