Hi blind person and screen reader. Go to sitemenu or content

Videobloggerne får ny digital tv-kanal

Videobloggerne får ny digital tv-kanal

Publisert:

I dag lanseres Lavo, en norsk digital tv-kanal der videobloggere kan strømme levende bilder direkte til sitt publikum og enklere tjene penger på det. Investorene fra Connect BAN Bergen som har investert i selskapet, har så langt 7-ganget pengene sine.

- Det er utrolig gøy. Nå gjelder det å se om vi har truffet med produktet. Teamet er veldig spent, sier gründer Tom Roger Sokki.

Sokki satser friskt når han tar opp konkurransen med blant annet YouTube. Målet har vært å gi de unge videobloggerne et bedre verktøy og muligheten til å få en større del av den økonomiske kaken. Den nye strømmetjenesten beveger seg også bort fra den tradisjonelle monologen i tv-formatet og tilrettelegger for direkte dialog med publikum.

Investering fra Connect BAN Bergen

Gevinst har det også blitt for forretningsenglene fra Connect Business Angel Network Bergen som gikk inn med 2 millioner kroner i Lavo i fjor. De kan nå gange pengene sine med 7, noe som selvsagt gleder gründeren.
- Det er svært begrenset med tidligfasekapital på Vestlandet, så vi er veldig stolte over at vi fikk med investorer av så høy kvalitet, sier Sokki.
Det var helt avgjørende for Lavo å få på plass tidligfase-investorer i fjor høst, både for å sikre aktivitetene sine og for å få tilgang til forsknings- og utviklingsmidler fra Innovasjon Norge.

BAN-investorene har vært aktive og hjulpet oss med å løfte prosjektet inn i nye miljøer.

Tom Roger Sokki

Endret forretningsmodellen etter Springbrett

Lavo fikk kommersialiseringstilskudd fra Innovasjon Norge og gjennomførte Springbrett med Connect Vest i fjor vår.
- Vi satt igjen med helt ny og unik innsikt etter Springbrettet, og endret både forretningsmodellen og innretningen av produktet, forteller Sokki.
Teamet skiftet fokus fra produktutvikling til brukerundersøkelser blant ekstreme brukere av video, og la vekt på å få i gang samtaler med de viktigste kreatørene på YouTube. En avtale med Nordic Screens, nettverket som samler de mest talentfulle norske YouTube-stjernene, ga Lavo tilgang til de unge lidenskapelige youtuberne.

- Målet var å virkelig forstå brukernes problemer ved videoproduksjon, for så å finne gode løsninger for dem.

Tom Roger Sokki

Samarbeid med russen

Lavo-gründeren er særlig stolt over samarbeidet med russens hovedstyre i Oslo, som har vært med som en sterk bidragsyter til å forstå ungdomskulturen og deres måte å bruke digitale medier. Teamet har knapt nok fokusert på tekniske løsninger, men jobbet fram produktet basert på tilbakemeldinger ved å bruke design thinking som metode.

- Vi har hatt som mål å løse problemer som var verdt å løse, før vi i det hele tatt jobbet med produktet. På den måten blir det mye enklere å lage et produkt det faktisk er behov for, sier Tom Roger Sokki.