Hvordan kan blokkjedeprosjekter støtte hverandre?

Selv om det kan se ut som vi er på vei inn i et bullmarked fylt med betydelige institusjonelle investeringer takket være ETFer og tokenisering av reelle verdier (RWA), ville enhver veteran innen blockchain være berettiget i å føle en viss angst. Tross alt er det lett å huske den bedriftsmessige tilbaketrekkingen fra krypto og blockchain som helhet under den siste bjørnemarkedet.

Bekymringer rundt venturekapital og bedriftseiendeler

Denne bekymringen strekker seg også til bedriftseiendeler og venturekapital, som så en stans i pengestrømmen da VC-er strammet inn sine store blockchain-investeringer. Det har vært en liten oppsving nylig ettersom institusjonelle investorer virker mer engasjerte. Likevel, følelsen av at bunnen kan falle ut når som helst, henger fortsatt i luften.

Interne støttemuligheter i Blockchain-industrien

Selv om eksterne investeringer i blockchain-økosystemet kan virke usikre, er det ikke den eneste veien for verdige prosjekter å finne støtte og backing for sin utvikling. Faktisk har blockchain-industrien en lang historie med intern støtte for å gi talentfulle utviklere og innovative prosjekter en plattform.

Katalysatorinvesteringer og andre støtteformer

Denne typen intern støtte skjer oftest gjennom mindre investeringer, stipendprogrammer, eller store navn i krypto som fungerer som katalysatorinvestorer i prosjekter som bygger på deres nettverk. I noen tilfeller kan en enkel retweet gjøre en forskjell for et prosjekts fremgang.

Fremme av uavhengig utvikling og samarbeid

Ved å legge vekt på interne vekstmuligheter frigjør man blockchain-utvikling og fremgang fra ekstern kapital og interessefluktuasjoner. Hvis fremgang kan skje uavhengig av om VC-er er pessimistiske på krypto, viser det hvor motstandsdyktig industrien kan være når den opererer på egne premisser.

Grasrotarbeid og utdanningsinitiativer

I tillegg til akseleratorer i investeringer, har du også større prosjekter som utfører grasrotarbeid for å bygge samarbeid, kunnskap og tverrsektoriell samarbeid gjennom hele blockchain-økosystemet. For eksempel har Coreum Development Fund nylig utvidet sitt workshop-program over universiteter i Nord-Amerika for å oppmuntre studenter fra alle fagfelt til å lære om blockchain-teknologi og fremme et samarbeidsklima.

Konklusjon

Hvis vellykkede blockchain-nettverk fortsetter å inneha denne mentaliteten mot kunnskapsdeling, inkubasjon og utvikling—er det et hav av uutnyttet potensial for innovative prosjekter. Dette viser også utviklere at det finnes alternative veier til å sikre støtte som ikke er avhengige av eksterne velgjørere for å holde industrien i fremdrift. Så selv om robust institusjonell interesse i blockchain er utvilsomt oppmuntrende, bør prosjekter vite at det ikke er deres eneste mulighet til vekst.

Les mer om blokkjedeteknologi hos Tibemag.no

Kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *